20081027

week'toriAl.24 intră în campanie!

Nu este vorba de campania electorală.

Ci de o campanie în favoarea muzicii.

Ne plângem foarte mult de subcultura din jur şi de neputinţa noastră de a schimba ceva, pentru că, poate, nu ne interesează cu adevărat. Nu ne prea pasă nici că muzica bună moare din cauza subfinanţării generate de nerespectarea drepturilor de autor, pentru că preferăm să descărcăm muzica de pe internet. Iar dacă artiştii de dincolo se descurcă într-un fel sau altul, artiştii din România sunt atinşi serios de nerespectarea copyright-ului.

Muzica proastă se extinde de multe ori şi pentru că e mai ieftină. Pe de altă parte, nu găsim întotdeauna cea mai bună muzică pe internet, nici chiar piratată. Cred că aceste două probleme pot fi combătute.

Modul prin care înţeleg să încerc să fac ceva este iniţierea acestei campanii: CDuri originale (eu) contra interes pentru muzica bună (voi). Nu va trebui nici să cumpăraţi muzica la preţuri mari, nici să o descărcaţi de pe net. Dacă vreţi să participaţi, va trebui, în schimb, să puneţi de la voi puţină creativitate. Iar eu vin cu CDurile - unul săptămânal - pentru că atât pot să fac.

Campania de sprijin pentru muzică va dura până în 2009. Cu o singură condiţie: să nu fie un glas în pustiu. Cu alte cuvinte, să aibă un feedback.

1 comment:

Anonymous said...

Ca sa nu strigi in pustiu trebuie sa existe niste indicatoare catre oaza. Care e probabilitatea ca un necunoscut sa citeasca paginile tale doar pentru ca a ajuns acolo intamplator, folosind un motor de cautare? Cred ca blogul tau nu are suficienta notorietate. Nu s-a format inca o comunitate virtuala pe baza ideilor lansate de tine. Asta insemna ca in paginile virtuale esti tu, gandurile tale, niste amici si poate niste cititori curiosi, prea putin implicati... Succes!