20081224

descriptum15

Sunt înapoi :)

După o perioadă poate prea îndelungată. Dar poate e mai bine aşa. Câteodată îţi mai pui şi întrebări, şi trebuie să recunosc că am trecut printr-o perioadă în care mi-am pus multe, multe întrebări. Pe de altă parte, chiar am avut treabă, şi voi explica de ce. Şi da, e şi o mică problemă cu furnizorul de net - folosesc acum conexiunea secundară, cea mobilă :)

Acum ascult Oratoriul de Crăciun al lui Paul Constantinescu (prezentat prima dată în 1946, la Ateneul Român, cu concursul orchestrei Filarmonicii şi al Coralei Patriarhale). Însă înregistrarea pe care o am (singura existentă, cred) este din 1977. Nu cu mult timp în urmă am dus la parametri normali producţia de maioneză (am reuşit să postim cu toţii în casă, tot postul, în întregime) şi am făcut ultima repriză de cumpărături - supermarket-ul era ticsit de lume. Casa e gata pentru sărbătoare.

Partea a doua a zilei (adică de la ora 18.00 încolo) înseamnă colindat. Este ajunul Crăciunului, deci colindăm. Asta se face în ajun de Crăciun, şi nu pot percepe această sărbătoare altfel. Îmi pare rău că distanţele din Bucureşti fac practic imposibil colindatul la (mai mulţi) prieteni, aşa cum făceam în Bistritza - porneam de la unul dintre noi, ne adunam în felul ăsta şi făceam practic înconjurul întregului oraş, ceea ce ne lua uneori toată noaptea. E probabil unul din puţinele motive care mă fac să regret că nu am un automobil.

Decembrie a însemnat pentru mine, dincolo de mult citit şi (din păcate) puţin scris pentru teză, multe multe repetiţii şi concerte cu corurile religioase din care fac parte. Unul dintre ele e Corul Patriarhiei, un altul este corala bărbătească Amadeus. Nu detaliez - mă consider un diletant în muzică.

Dar pentru că este ajunul Crăciunului, şi pentru că ziua de azi este asociată cu cadouri, vă fac şi eu un cadou: este o selecţie a unui concert susţinut de (cb) Amadeus acum căteva zile. Am pregătit repertoriul susţinut acolo cam două luni. Sper să vă placă. Promit CD, atunci când va fi editat.

Sper că aveţi colacii pregătiţi pentru colindători :)

No comments: