20081121

melum13. songs from the big chair

În februarie 1985 trupa britanică tears for fears lansa cel de-al doilea album. Aşa cum nu se întâmplă de obicei, songs from the big chair a adus trupei un succes mult mai mare decât albumul de debut (the hurting, 1983) - el însuşi un album de succes - transformând tears for fears într-una din cele mai importante trupe ale anilor '80.

Ce a însemnat songs from the big chair? A însemnat 2 single-uri pe cel mai înalt loc al box office-ului american, 8,000,000 de albume vândute în UK şi US, cât şi o vizibilitate extrem de mare la MTV. Din punct de vedere artistic, a însemnat o anumită reorientare a tears for fears către muzica rock, inspiraţia pentru sunetul specific songs from the big chair venind de la artişti precum the blue nile, ZZ top, Bruce Springsteen sau the stranglers.

A propos. Dacă vă întrebaţi cumva ce este big chair, răspunsul e: locul în care te simţi în siguranţă, ferit de ameninţarea celorlalţi. Să recunoaştem, un răspuns întru totul normal pentru o trupă a cărei titulatură vine direct din cărţile de psihologie ale lui Artur Janov....

Aşadar: (cum) Credeţi că se poate impune muzica bună în România? Premiu pentru răspuns: songs from the big chair.....


No comments: