20081129

cinematographeum12. Honey

Honey (2003) nu este o capodoperă. În primul rând pentru că este un film soft, numai bun de privit atunci când nu vrei ca vizionarea filmului să te obosească prea tare (şi e preferabil să fii adolescent - ceea ce pe mine încă nu mă deranjează prea tare :) ). Nu veţi avea parte de un joc actoricesc remarcabil, privind acest film (cu excepţia plăcut surprinzătoare a lui Missy Elliot). Poate vă vor supăra clişeele, care nu lipsesc, iar criticii americani s-au înghesuit să îi dea note care mai de care mai mici (în bună parte justificate).

Însă filmul vă va oferi altceva în schimb. Rămânând totuşi cu picioarele pe pământ, el vă va propune să schimbaţi lumea (din jur) aşa cum puteţi - schimbare socială la nivel de stradă. În sprijinul acestui mesaj, filmul beneficiază de atuuri care nu trebuie deloc neglijate. În primul rând, prezenţa lui Jessica Alba, care e credibilă în acest rol (deşi uneori puţin prea dulce).

Apoi, deşi nu sunt chiar un mare fan al hip-hop-ului (genul muzical prevalent în Honey), trebuie să spun de bine despre coloana sonoră (printre alţii Blaque, Jadakiss & Sheek, Shawn Desman sau 3rd store, dar mai ales Yolanda Adams). Şi evident, coregrafia.

Nu în ultimul rând, îmi place faptul că filmul descrie lumea strălucitoare a showbizz-ului exact aşa cum e. Adică: o aparenţă înşelătoare. Iar contradicţia dintre această lume falsă şi realitate apare cu atât mai bine marcată.

Vizionare plăcută.


No comments: