20091004

descriptum34

stare: bine (dar tot nu reuşesc să dorm)
soundtrack: new order - mr. disco

A trecut foarte repede săptămâna din urmă pentru mine. Am continuat să citesc presa online, am ieşit mai des în oraş, am luat prima oră de canto. A, şi m-am interesat de abonament la sala de sport de lângă mine - numai că îmi voi face abonament acolo numai după ce vremea proastă se va prelungi şi nu voi mai putea să alerg prin parc. Uite, un lucru interesant: ne plângem că lucrurile merg spre rău, dar eu nu am văzut niciodată atâţia alergători în parcul IOR. Acum reuşesc fără mari probleme să folosesc alţi alergători pe post de iepure - înainte aşa ceva nu era posibil.

Încă nu sunt în stare să citesc sau să depun un efort intelectual prea mare, dar în ultimele zile am început să îmi revin şi e un semn bun, pentru că nu mai am stare să stau. Am început Kalevala - îmi doream de mult să o citesc. În câteva zile sper să termin. Am început şi repetiţiile cu colegii din Amadeus. Sper să vă pot chema la un concert până la Crăciun.

Azi am avut parte de un eveniment frumos, şi profit de ocazie pentru a saluta ideea de la care acest eveniment a pornit. Una din ligile tinerilor basarabeni din România venise, luna trecută, cu ideea "adoptării" bobocilor basarabeni veniţi la studii în România în vederea integrării lor mai uşoare aici, aşa că m-am oferit ca voluntar pentru a "adopta" un boboc. Asta pentru că încă îmi amintesc cum mi-a fost când am venit eu la studii în Bucureşti şi cât de mult timp mi-a fost necesar pentru o adaptare de faţadă. Nădăjduiesc ca bobocul "adoptat" de mine să fie pe mâini bune. Am impresia că voi fi un "părinte" destul de pisălog.

În altă ordine de idei, planul meu pentru săptămâna viitoare este deja făcut şi mi se pare ambiţios. Nu detaliez, însă mă aştept la o săptămână plină. Însă până la începerea distracţiei, vă invit să ascultaţi una din cele mai reuşite piese ale uneia dintre cele mai bune trupe new wave. Iată de ce, în septembrie 2001, unul din suvenirurile luate de mine din Germania a fost (pe atunci) proaspătul album al new order - get ready. Piesa e însă puţin mai veche.

Audiţie plăcută.

2 comments:

Anonymous said...

Eu am inceput sa citesc kalevala dar n-am mers niciodata mai departe de primul cant. Spor la citit, transmite-le salutari lui Vainamainen, Kaleva si Sampo :)

str53 said...

Dan Nicu
- mulţumesc pentru comentariu!

Într-adevăr Kalevala nu e uşor de citit, după cum constat şi eu acum (am ajuns, după o săptămână, la cântul al optulea). Însă mă ţine lipit de carte calitatea traducerii; în plus, e interesant să încerc să reconstitui contextul cultural în care au fost concepute poemele şi traseul - tot cultural - pe care l-au străbătut până când au fost adunate de Elias Lonnrot.

Salutările vor fi transmise cu prima ocazie în care voi redeschide cartea :)