20090505

Despre gripă

Voi fi scurt, pentru că trebuie să ies din casă în câteva minute.

Ni se tot spune zilele astea despre gripa porcină, care a apărut undeva prin Mexic acum câteva săptămâni şi de atunci tot vine spre noi - a ajuns undeva prin Croaţia, se pare. Numai că nu prea înţelesesem ce e cu gripa asta. Iar media, ca de obicei, a creat o Apocalipsă din toată povestea.

Ei bine, am găsit un (excepţional) blog care mi-a lămurit întrebările. E al lui Vincent Racaniello, doctor în virusologie şi profesor de microbiologie la Universitatea Columbia. Ţin să vi-l recomand, spune cam tot ce e de spus pe temă - citiţi mai ales articolul de întrebări şi răspunsuri. Îl găsiţi oricând în secţiunea "specialists" de pe blogul meu.

Iată de ce internetul poate fi şi util...

Update 20090507: s-a făcut vâlvă ieri în presa noastră despre o posibilă provenienţă românească a virusului. Analiza genetică preliminară a virusului, disponibilă încă din data de 30 aprilie, nu confirmă nici nu infirmă o astfel de ipoteză, limitându-se la a constata că unul din cele opt segmente ale virusului este de provenienţă europeană. Informaţii de primă mână despre originea virusului A(H1N1) aici.

2 comments:

Codin said...

Recent căutam un site de gen. :) Thanks.

str53 said...

you're welcome, Codin :)