20090803

descriptum28.

Scriu o postare care nu era programată. Nu era programată aşa.

Asist stupefiat în ultimele două zile, aşa cum asistaţi şi voi, la una din cele mai urâte operaţiuni de curăţare a unei redacţii de ziar din ultimul timp. Că presa românească nu este complet liberă - o ştiam, dar că lucrurile au ajuns într-un asemenea hal - nu.

Vineri un articol care demonstra colaborarea unui personaj cu Securitatea comunistă a fost cenzurat de pe ediţia online a jurnalului respectiv, iar autoarea articolului pusă la punct; astăzi un binecunoscut editorialist al aceluiaşi jurnal (editorialist pe care îl mai citeam şi eu din când în când) a fost dat afară, fără a primi posibilitatea de a se apăra. Iar mediul virtual bubuie - citiţi comentariile. Şi încă bulgărele deabia începe să se rostogolească.

Salut şi susţin actul de curaj al ziaristei Mirela Corlăţan, care a publicat astăzi pe blogul personal o scrisoare deschisă pentru un mogul. Vă invit să o citiţi. Este un act de curaj splendid.

E păcat, e mare păcat că apropierea alegerilor prezidenţiale face ca redacţii bune să fie făcute praf uite-aşa, peste noapte. În loc să citim ziare vom ajunge să citim exclusiv bloguri. Să ne păzească Dumnezeu de cenzură măcar în spaţiul virtual, pentru că am ajunge altfel ca în comunism.

PS. Voiam să scriu la început doar faptul că îmi iau vacanţă - de blog, de net şi de Bucureşti - timp de două săptămâni, urmând să revin cu postările după 15 august.

Până atunci, toate cele bune vă doresc.

1 comment:

str53 said...

mulţumesc pentru ofertă.

pentru moment, nu am de gând să renunţ la formatul de tip blog.

planurile mele ţin, mai degrabă, de:
1. să modernizez aspectul blogului şi să trec de la trei la patru coloane,
2. să îi regândesc formatul "editorial" şi
3. să cresc dacă pot frecvenţa postărilor.

problema de a trece pe un domeniu propriu se va pune numai dacă voi atinge un anumit trafic. iar acest lucru nu este un obiectiv pentru mine, cel puţin nu acum.